diumenge, 22 de desembre de 2013

Maleïda loteriaResulta que un periodista va tenir la brillant idea de fer un reportatge sobre un barri afortunat amb la loteria déu anys després del premi. Creia que seria una notícia amable. Va resultar que el van fer fora del barri a puntades de peu perquè, segons van dir els afortunats, la loteria els havia desgraciat la vida. Anècdota TV3 dixit, que mira que s'ha de ser aixafa guitarres per fer un programa sobre el sorteig amb un economista i una psicòloga. El primer ens ha meravellat amb la fantàstica idea de dividir el premi en tres parts, una per el pla de pensions, l'altre a un dipòsit a termini i la tercera per tapar forats i gastar una mica. Vist així, potser millor que li toqui la loteria al banc directament i així no ens fem il·lusions. La psicòloga era una especialista en ludopatia i ha descrit com moltes vegades el desencadenant d'aquesta malaltia mental era precisament haver estat agraciats amb un premi de la loteria. Eren l'alegria de la huerta, aquest parell.

Tot plegat un consol per tots aquells que no ens ha tocat un duro, com cada any. Del que no ens deslliurem cap de nosaltres, és del conyàs d'un dia que no es pot mirar cap noticiari perquè estan farcits de gent bevent cava calent al mig del carrer. Un avorriment. Una lotera, l'altre dia em va confessar que estava preocupada pel procès independentista. Què en serà de les loteries de l'Estat en una eventual Catalunya independent? Que les cremin!, vaig pensar, i per suposat, no vaig dir. En fi, que la gràcia de la loteria, si en té alguna, és no guanyar-la i passar un agradable dia sense engegar la televisió. Que per cert, als pobres nens aquests de San Ildefonso els paguen pel ridícul de sortir disfressats d'internat anglès i quedar-se roncs? I això no és explotació infantil?

4 comentaris:

 1. és que un premi de loteria és sempre una mala solució pels qui han perdut feina, alegria i esperança ....de vegades enlloc de deixar sort deixa dissort ....tanmateix pot ajudar a mig tapar algun forat i alguna urgència ....

  ResponElimina
 2. És encara pitjor que preocupar-se de si el Barça jugarà a una lliga potent o no, quina ximpleria preocupar-se per la loteria. Però és clar, és gent que fa el seu negoci d'això. La veritat és que no tenia ni un número. De la grossa de cap d'any sí que en vaig comprar, però d'aquesta no, i ni tan sols hauria fet cas del número guanyador si no fos que em podia tocar un llibre amb les dues darreres xifres, en un blog amic. No hi ha hagut sort tampoc, què hi farem.

  ResponElimina
 3. Sí Elfreelang, diuen que si et toquen masses diners pot esdevenir una desgracia però si et toca una miqueta, no va malament.

  Xexu, jo sempre compro participacions d'associacions i fundacions diverses, d'aquestes que porten una part de donatiu i no m'ha tocat res de res!

  Bon Nadal!!!!

  ResponElimina
 4. jo ja pago els meus imposts, no em cal comprar loteria...

  ResponElimina